donderdag 30 april 2009

Het overzicht van boten te huur in Amsterdam

Eindelijk: er is voor de consument één plek op Internet met het complete overzicht van alle legaal verhuurde schepen in regio groot Amsterdam! http://www.amsterdamboothuren.nl/









Reeds in 2003 hebben Dick Baaij en Pim Evers de funderingen gelegd voor hun nieuwste project: amsterdamboothuren.nl. Vanuit hun stichting Amsterdam Waterstad, waarmee ze waterrecreatie in en om Amsterdam bevorderen, hebben zij als eerste project concept amsterdamboothuren opgezet, dat komt neer op: een waterrecreatie magazine, gecombineerd met een overzicht van de schepen die te huur zijn in de regio groot Amsterdam.

Zij verbazen zich al jaren over hoe verdeeld het overzicht van de schepen die te huur zijn in de regio groot Amsterdam is. Tegelijkertijd snappen ze goed dat de rederijen hun eigen sfeer en uitstraling proberen te bewaken. Samen besloten ze dit te onderzoeken en te bespreken met de partijen in de branche. Al snel bleek dat de bestaande boekingwebsites te commerciëel zijn. In de afgelopen jaren hebben beide heren zich veel bezig gehouden met de waterrecreant: zij ontwikkelden boeken, websites en kaarten gericht op deze doelgroep en hebben diverse businessplannen uitgewerkt.

Een ervan heeft al deze tijd 'op de achtergrond meegedraait': amsterdamboothuren.nl. Zij hebben de informatie die nodig was om dit concept te lanceren, de afgelopen vijf jaren zorgvuldig verzameld en het resultaat staat er: in samenwerking met alle Amsterdamse rederijen is de officiële brancheportal gelanceerd: Amsterdam Boot Huren


Op deze website kan de bezoeker heel veel informatie vinden over wat er te doen is op- en rond het water in Amsterdam, daarnaast biedt het een compleet overzicht van alle vergunde schepen die te huur zijn. Deze schepen kunnen vervolgens op de website gratis worden geboekt. Bijzonder is dat de bezoeker dus niets betaalt voor deze service. 'Dat was een randvoorwaarde', aldus Pim Evers, 'de gebruiker moet het op iedere manier aantrekkelijk vinden'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten